top of page
podcast (1).jpg

Litteraturpodcast

Klara W.'s

God litteratur fortjener at blive talt om og delt.       

Klara W.'s litteraturpodcast inviterer vi til litteraturlytning og samtaler om stærke læseoplevelser.

Første serie i Klara W.'s litteraturpodcast:
152391745_2901949040041521_7456902370466
Mirakel Spektakel Podcast

I denne serie kan du dykke med os ned i romanen Mirakel Spektakel.

 

Vi taler om persongalleriet og om hvordan de politiske strømninger

i mellemkrigstiden afspejles i romanens karakterer - uden at

personerne bliver karikaturer. Vi taler om romanens stærke kvindefigurer, der driver handlinen frem, og vi ser nærmere på Maria Lazars særlige fortælleteknik og litterære stil. Og i det sidste afsnit svarer vi på spørgsmålet: Hvorfor kom romanen til at hedde Mirakel Spektakel på dansk? 

1:4 Mellemkrigstidens politiske og religiøse brydninger

22:51

1930'ernes politiske brydninger udspiller sig mellem personerne i den lille provinsby, men alle karaktererne har også flertydigheder, der gør dem uperfekte og menneskelige. Fra den socialistiske læge, der kæmper for en retfærdig verden, men mister relationen til sine børn, til den unge, arbejdsløse musiker, der tiltrækkes af nazismens løfter om overherredømme. I provinsbyen er der også forskellige religioner repræsenteret, og romanen er både kritisk og kærlig i sin beskrivelse af den katolske præst og den jødiske advokatfamilie. 

Teaser
2:4 Stærke kvindefigurer

23:28

Den lille provinsby i Mirakel Spektakel er præget af de kvinder, der bor i byen. Stærke kvinder, der kæmper for selvbestemmelse, for politiske idealer og for retten til ikke at leve op til billedet af "den perfekte kvinde". I dette afsnit ser vi på romanens kvindelige figurer og hvordan deres kampe stadig rammer os i dag.

Teaser
3:4 Fortællerstemmer

15:36

I dette afsnit kan du blive klogere på Maria Lazars særlige fortælleteknik. Handlingen i Mirakel Spektakel udspiller sig igennem perspektivskift og dramatiske scener, så vi som læsere hele tiden ser den samme situation fra nye vinkler. Der er ingen endegyldig sandhed at finde i romanen, men derimod et virvar af stemmer og perspektiver.

Teaser
4:4 Hvorfor den titel?

10:52

Hvorfor hedder romanen egentlig Mirakel Spektakel? Den oprindelige tyske titel er "Die Eingeborenen von Maria Blut". Hvilke overvejelser ligger bag oversættelsen af romanens titel, og hvordan gør man et ældre værk tilgængeligt for et moderne, dansk publikum?

Teaser
Podcast: Our Authors
bottom of page