Udgivelser

 
franz hessel.jpg

Det skrev pressen:

”Hessels Berlin er en international smeltedigel, hvor alle tabuer pludselig er forsvundet”

The Guardian

”Man belønnes med præcise og indfølende iagttagelser. Det er en fortryllende roman”

Berliner Zeitung

En dag mellem to verdenskrige

af Franz Hessel

oversat af Ann-Claire Olsen

196 sider, Vejl. udsalgspris: 229 kr.

Udkommer 4. november 2021

Berlin 1924.
24 timer i en gruppe bohemers liv.
Følelserne er store, pengene er små.

Byens gader, barer og kabareter danner baggrund for et skelsættende døgn. Relationer forvikles, beslutninger træffes, og der lægges planer for en ny fremtid.
 

Alt står på spil, alt er tilladt, og alle længes efter at leve et betydningsfuldt og intenst liv.
 

Hessels roman fra 1927 er fuld af ungdom, letsind og melankoli. Den giver et charmerende indblik i et Berlin, som få år senere ikke længere fandtes.

Franz Hessels liv er forlæg for Truffauts ikoniske trekantsdrama Jules et Jim og En dag mellem to verdenskrige udkommer nu for første gang på dansk.

 

Dukke

af Lana Lux

oversat af Ann-Claire Olsen

315 sider, vejl. udsalgspris: 299 kr.

Det skrev den tyske presse:

"Dukke er ikke en forsvarsløs dukkes offerhistorie. Det er en skrækkelig, perverteret, hæsblæsende coming-of-age fortælling om en ung heltinde"

Frankfurter Rundschau

"Dukke gør ondt langt ind i sjælen"

taz

forside%20dukke_edited.jpg

"I sin roman fortæller Lana Lux rørende og realistisk, hvordan Samira følger sin drøm og bare falder dybere og dybere imens"

RBB RadioEins

Ukraine kort efter murens fald. En ny verdensorden. Nogle stryger til tops, andre går til bunds. Den forældreløse Samira lever på kanten af samfundet med en gruppe halvkriminelle unge. Hverdagen er barsk og præget af misbrug og vold.

Samira er lærenem. Hun finder sin plads i hierarkiet og lærer at sparke nedad. Hun er smuk og god til at tigge. De kalder hende Kukolka: Dukke.

Men Samira vil mere. Hun drømmer om at komme til Vesten og få sin del af rigdom og frihed. Hun vil spise hvinende sød slik og vaske sig i æbleduftende shampoo. Da hendes drøm går i opfyldelse, opdager hun, at Vesten alligevel ikke er som forventet. Pludselig er hun selv blevet en vare blandt varer.

Dukke følger Samiras rejse fra øst til vest og fra barn til ung kvinde. Det er en fortælling om umage venskaber, udnyttelse og et håb, der ikke vil slukkes.

"Lux skriver, så det gør ondt"

SPIEGEL Kultur

Mirakler_front.jpg

Det skrev den danske presse:

"En fantastisk roman ... dybt original"

❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Politiken 20.02.21

"Mesterlig"

Weekendavisen 05.02.21

"Skræmmende, men også skræmmende godt skrevet"

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kulturen.nu 04.02.21

Mirakel Spektakel

af Maria Lazar

oversat af Ann-Claire Olsen

303 sider, Vejl. udsalgspris: 299 kr.

Mirakel Spektakel er en ildevarslende roman om et lille samfund, hvor brutalitet langsomt bliver normen. I et virvar af stemmer får vi indblik i beboernes bekymringer, længsler og nysgerrige blikke på hinanden. Sladderen går om alt og alle, især om lægen Lohmann. Han er ved et tilfælde standet i byen og kan ikke tage sig sammen til at rejse væk. Og sådan er det med alle her. Hver især venter de på et mirakel – på lige præcis det mirakel, som skal redde dem ud af deres forfejlede liv. 

Præsten Pater Lambert keder sig under skriftemålene. Toni forelsker sig i sin søsters mand. Den misforståede Vinzenz får storhedsvanvid, og den unge, sanselige Hanni vokser langsomt fra sin anorektiske  veninde, mens sommeren går på hæld. Byens forarmede overklasse ønsker sig tilbage til det gamle kejserrige, og kun advokaten Meyer-Löw ser tegn på tidens radikalisering.

Vi er i Østrig i 30’ernes opbrudstid. Pludselig dukker der hagekors op her og der. Noget ulmer. Og en dag sker miraklet – måske.

Med næsten profetisk klarhed forudser denne roman fra 1935, hvordan krisetiders desperate stræben efter opsving fører til plattenslageri og kynisme. Maria Lazar skriver med satirisk skarphed, sproglig lydhørhed og et særligt blik for menneskers sårbarhed.

 

Kommende udgivelser