Udgivelser

 
Mirakler_front.jpg

Det skrev pressen:

"En fantastisk roman ... dybt original"

❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Politiken 20.02.21

"Mesterlig"

Weekendavisen 05.02.21

"Skræmmende, men også skræmmende godt skrevet"

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Kulturen.nu 04.02.21

Mirakel Spektakel

af Maria Lazar

oversat af Ann-Claire Olsen

303 sider, 299,95 kr.

Mirakel Spektakel er en ildevarslende roman om et lille samfund, hvor brutalitet langsomt bliver normen. I et virvar af stemmer får vi indblik i beboernes bekymringer, længsler og nysgerrige blikke på hinanden. Sladderen går om alt og alle, især om lægen Lohmann. Han er ved et tilfælde standet i byen og kan ikke tage sig sammen til at rejse væk. Og sådan er det med alle her. Hver især venter de på et mirakel – på lige præcis det mirakel, som skal redde dem ud af deres forfejlede liv. 

Præsten Pater Lambert keder sig under skriftemålene. Toni forelsker sig i sin søsters mand. Den misforståede Vinzenz får storhedsvanvid, og den unge, sanselige Hanni vokser langsomt fra sin anorektiske  veninde, mens sommeren går på hæld. Byens forarmede overklasse ønsker sig tilbage til det gamle kejserrige, og kun advokaten Meyer-Löw ser tegn på tidens radikalisering.

Vi er i Østrig i 30’ernes opbrudstid. Pludselig dukker der hagekors op her og der. Noget ulmer. Og en dag sker miraklet – måske.

Med næsten profetisk klarhed forudser denne roman fra 1935, hvordan krisetiders desperate stræben efter opsving fører til plattenslageri og kynisme. Maria Lazar skriver med satirisk skarphed, sproglig lydhørhed og et særligt blik for menneskers sårbarhed.

 

Kommende udgivelser

 
berlin forside 7.jpg

Berlin, du er min

af Franz Hessel

oversat af Ann-Claire Olsen

Udkommer foråret 2021

Ungdom, letsind og melankoli i 20'ernes Berlin.

 

I Berlin, du er min følger vi Wendelin i de sidste 24 timer inden han skal tage afsked med byen, vennerne og den fortryllende Karola. Fortællingen er som en film i ét langt skud, hvor vi følger karakterernes bevægelser rundt i et ekstravagant Berlin fyldt med armod, opbrud og længslen efter mening med tilværelsen.

Franz Hessels liv er forlæg for Truffauts ikoniske trekantsdrama Jules et Jim og hans bog fra 1927 udkommer nu for første gang på dansk.

 

Dukke

af Lana Lux

Udkommer foråret 2021

Forside følger