top of page
forside%20dukke_edited.jpg

Det skrev pressen:

"Dukke er ikke en forsvarsløs dukkes offerhistorie. Det er en skrækkelig, perverteret, hæsblæsende coming-of-age fortælling om en ung heltinde"

Frankfurter Rundschau

"Dukke gør ondt langt ind i sjælen"

taz

"I sin roman fortæller Lana Lux rørende og realistisk, hvordan Samira følger sin drøm og bare falder dybere og dybere imens"

RBB RadioEins

Ukraine kort efter murens fald. En ny verdensorden. Nogle stryger til tops, andre går til bunds. Den forældreløse Samira lever på kanten af samfundet med en gruppe halvkriminelle unge. Hverdagen er barsk og præget af misbrug og vold.

Samira er lærenem. Hun finder sin plads i hierarkiet og lærer at sparke nedad. Hun er smuk og god til at tigge. De kalder hende Kukolka: Dukke.

Men Samira vil mere. Hun drømmer om at komme til Vesten og få sin del af rigdom og frihed. Hun vil spise hvinende sød slik og vaske sig i æbleduftende shampoo. Da hendes drøm går i opfyldelse, opdager hun, at Vesten alligevel ikke er som forventet. Pludselig er hun selv blevet en vare blandt varer.

Dukke følger Samiras rejse fra øst til vest og fra barn til ung kvinde. Det er en fortælling om umage venskaber, udnyttelse og et håb, der ikke vil slukkes.

af Lana Lux

oversat af Ann-Claire Olsen

315 sider, vejl. udsalgspris: 299 kr.

Udkom 2. juli 2021

Dukke

bottom of page